Geschiedenis

Op 4 juni 1928 werd een begin gemaakt met een groep verkenners. Dit werd een groep van 60 verkenners en 18 welpen. Omdat de Aloysiuskerk een Jezuitenparochie was, kreeg de groep de naam St. Tarcisius en een oranje-zwarte das. Voorzitter was pater Borst-Paauwels. A. Crebolder was de eerste hopman. Omdat de groep te groot werd kwam er nog een groep bij. De Maarschalk Fochgroep. Dit werd later de Stanislaus Costa.

Het eerste clublokaal stond aan het eind van de Rembrandtkade. Het eerste verkennerskamp werd gehouden in Dorst van 19-24 augustus 1929. Met de trein ging men naar Rijen en vanaf daar verder met de bus (totaal 6 gulden)

In 1938 ging de groep naar de Abstederdijk.

In 1970 werd aan de Koningweg 310 een nieuw hoofdkwartier gebouwd. In 1973 is er een fusie met de Odagroep, de Rafaelgroep, de Theresiagroep en de Tarcisiusgroep.

In 1980 werd er met een Bevergroep gestart, zodat men van 5 tot 21 jaar bij de groep kon blijven. De groep werd een van de grootste groepen van Utrecht met ruim 150 jeugdleden.

Fons Goedemans, naar wie ook de stam is vernoemd, mag niet onvermeld blijven. Bijna 50 jaar is hij aan de groep verbonden. Hopman, voorzitter en penningmeester. Vooral door zijn inzet kon de Klim worden gebouwd. Hij is erelid en pauselijk en koninklijk onderscheiden. Hij is overleden in 2012.