Gidsen

Onze gidsengroep bestaat uit ongeveer 20 meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, die iedere vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur bij elkaar komen. Wat we op zo’n avond doen varieert van actieve balspelen ( bijvoorbeeld slagbal, trefbal, hockey), knutselen, zelf programma maken, tot het bezig zijn met tochttechnieken (kaart en kompas) die worden gebruikt tijdens speurtochten. Dit doen we met de hele groep of in rondes (dit zijn vaste groepjes van ongeveer 5 meisjes).

Een paar keer per jaar gaan we met de gidsen een weekend kamperen, houden we een speurtocht, kampvuur en gaan we bijvoorbeeld een keer zwemmen of fietsen. Ook hebben we elk jaar gezamenlijk met alle groeperingen een sport- en demonstratieweekend.

Naast de weekenden gaan we ook op zomerkamp. We gaan dan een week lang kamperen, meestal in het bos en bouwen daar onze eigen keukens waar we zelf op koken.

Lijkt het je wat, kom dan eens langs!

Nieuwsberichten van gidsen

Gidsen Zomerkamp 2017

Ha gidsen,KampstickerMing

Het zomerkamp is alweer volgende week!
Jullie hebben allemaal jullie kampboekjes gehad, maar mocht je het liever op je computer nalezen: klik dan op onderstaande link!

We hebben er zin in!

Liefs, de gidsenstaf

Scouting2017_SUO_def

YuanTangQing

Gidsen - Inlopertje 7 & 8 januari

Allereerst een gelukkig nieuwjaar!
Gidsenstaf nieuwjaarsgroetVia deze link is de brief te vinden voor het aankomende Inlopertje: Brief inlopertje 2017

We willen graag alle ouders, familie, vrienden en kerstbomen uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie van SUO op zondag 8 januari om 13.30 uur!

Hartelijke groet,

de gidsenstaf

Gidsen - eerste draaiavond en andere info

Beste gidsen en ouders,

Lekker genoten van de vakantie en een beetje bijgekomen van zomerkamp? Wij in ieder geval wel! We hebben jullie best wel gemist hoor!

Het nieuwe schooljaar komt er alweer bijna aan, dus het leek ons handig om alvast wat informatie over het nieuwe scoutingjaar aan jullie door te geven. We zijn nog bezig met het maken van een mooie planning... die komt er snel aan!

De eerste draaidag is vrijdag 26 augustus, we gaan dan de foto's kijken waar jullie al de hele zomer op zitten te wachten. Hopelijk kunnen we de foto's snel online zetten!
Hier alvast een voorproefje:

IMG_1733

Noteer verder vast het weekend van 17 en 18 september in je agenda, we vertrekken dan op vrijdagavond 16 september richting een eiland en doen het hele weekend niks anders dan zwemmen en bootje varen tijdens het WATERWEEKEND met de Verkenners! De brief daarover krijgen jullie binnenkort. Het lekkere weer hebben we vast besteld! Meld je wel graag zo snel mogelijk af als je nu al weet dat je niet kan, i.v.m. de hoge kosten voor bootjes en terrein.

Nog een puntje ter informatie, wat jullie als het goed is wel al goed in de gaten hebben gehouden: we hebben dit zomerkamp best wel veel last gehad van teken. Houd goed in de gaten of je in de weken na kamp ziek bent geworden/koorts hebt gehad/je niet lekker hebt gevoeld/een rode kring hebt gehad ergens op je lichaam. Ook de komende weken kan een griepje nog steeds een gevolg zijn van een tekenbeet en een voorteken zijn van Lyme. Ga dus even langs de dokter als je je niet zo top voelt als normaal en noem dan dat je een week in een bos vol teken hebt gekampeerd. Ook als je denkt dat je geen teek hebt gehad, beter even laten controleren door de dokter!
We horen het ook graag als er toch iets was of komt, dan kunnen we andere gidsen op de hoogte brengen.

Geniet nog even van de laatste vakantieweek, en we hopen jullie allemaal de 26e te zien! :)

Groetjes, de gidsenstaf

Gidsen Zomerkamp 2016

Van 9 t/m 16 juli zijn de gidsen weer op zomerkamp!
Dit jaar is het thema Festivalkamp, de gidsen zijn verdeeld in verschillende bouwploegen die allemaal het festival gaan helpen opbouwen! Uiteraard komen ze daarbij de nodige obstakels tegen...

Meer informatie over het kamp is te vinden op onze festivalposter/in ons kampboekje!

De Staf(f) heeft er alvast heel veel zin in! :)

Scounting_Fest2016_Poster_VZ Scounting_Fest2016_Poster_AZ

Pinksterweekend Gidsen en Verkenners

We hopen dat het komende weekend net zulk heerlijk weer wordt als de afgelopen dagen, want de gidsen en verkenners gaan weer op het jaarlijkse Pinksterweekend!

De brief is te vinden via deze link: Brief pinksterweekend 2016

IMG_3753