Verkenners

De verkenners zijn een groep jongens van 11 tot 15 jaar. Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur zijn wij op ons clubhuis “De Klim” te vinden. We spelen veel balspellen, maar vaak doen we ook andere activiteiten. Dit varieert van een bosspel spelen tot het bouwen en afschieten van raketjes  en van vlot varen tot vuur maken.

Naast de ‘normale’ draaimiddagen staan er ook een hoop andere toffe dingen op het programma! Zo hebben we zeker vier weekendjes per jaar, een kerstdiner en zo nu en dan een ‘lange dag’, dan draaien we zaterdag de hele dag.

De eerste week van de zomervakantie gaan wij altijd op zomerkamp. Het hoogtepunt van het scoutingjaar. Een week lang kamperen we in het bos, koken we ons eten op een houtvuur, spelen we bosspellen en gaan we een keer naar het zwembad.

Na deze week gaan we nog op ‘hike’. We fietsen dan van het kampterrein naar een boerderij, waar we overnachten. De volgende dag ga je met je groepje zelf op pad en fiets je naar een andere, door de staf uitgezochte, boerderij. Onderweg kan je leuke dingen gaan doen zoals zwemmen of op de boerderij helpen melken. Wie weet mag je van de boer(in) wel het hooi slapen! Na de laatste avond, waar de staf tijdens de bonte avond de winnende groep bekend maakt, fietsen we weer naar Utrecht. In totaal duurt het kamp 10 dagen.

Lijkt dit je wat? Kom dan vooral een keertje zaterdag kijken!
Kom spontaan langs of stuur even een mailtje naar vkssuo@hotmail.com, dan weet je zeker je ons niet mist. Tot dan!

De Verkennerstaf

P.s. Via deze link kan je een filmpje bekijken van het afgelopen zomerkamp.

Brieven van de verkenners


Binnen Sport Dagen '16

Hoi verkenners,

Hierbij de brief van aankomende BSD op 8 & 9 oktober! 
In de brief staat wat je allemaal mee moet nemen.
Vergeet ook niet de dresscodebrief te lezen, hierin staat wat er verwacht wordt aan themakleding!

Groetjes van de verkennerstaf

Brief BSD oktober 2016 BSD Planeten Dresscode 2016


Kampkrant en Kamplied 2016

Verkenners,

Hierbij de kampkranten van afgelopen kamp.

Ook het kamplied kun je hier vinden!

Kampkranten 2016

Kamplied 2016


Foto's kamp 2016

Hoi verkenners,

Een selectie van alle foto's van kamp staat online op de site!

Het volledige album staat op flickr:
https://www.flickr.com/gp/141634405@N06/9Cod57

Fijne vakantie!


Demoweekend 2016

Het weekend van 23 op 24 april is er weer Demonstratieweekend! Het begint op zaterdag om 10.00u. De demonstraties voor de ouders beginnen om 14.00u op zondag! Het weekend wordt om 15.00u afgesloten met een praatje van onze oubazen. Zie de brief voor meer info!

Tot dan!

2016 brief demo vks

2016 brief demo ouders


Jantje Beton (2016)

Beste Verkenners,

We gaan in de week van 7 t/m 11 maart 's avonds weer voor Jantje Beton lopen. De helft van wat we ophalen mogen we houden voor kamp! Het is daarom belangrijk dat je goed laat weten wanneer je wel/niet kan. Lees voor extra informatie de brief.

2016 Jantje Beton