Verkenners

De verkenners zijn een groep jongens van 11 tot 15 jaar. Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur zijn wij op ons clubhuis “De Klim” te vinden. We spelen veel balspellen, maar vaak doen we ook andere activiteiten. Dit varieert van een bosspel spelen tot het bouwen en afschieten van raketjes  en van vlot varen tot vuur maken.

Naast de ‘normale’ draaimiddagen staan er ook een hoop andere toffe dingen op het programma! Zo hebben we zeker vier weekendjes per jaar, een kerstdiner en zo nu en dan een ‘lange dag’, dan draaien we zaterdag de hele dag.

De eerste week van de zomervakantie gaan wij altijd op zomerkamp. Het hoogtepunt van het scoutingjaar. Een week lang kamperen we in het bos, koken we ons eten op een houtvuur, spelen we bosspellen en gaan we een keer naar het zwembad.

Na deze week gaan we nog op ‘hike’. We fietsen dan van het kampterrein naar een boerderij, waar we overnachten. De volgende dag ga je met je groepje zelf op pad en fiets je naar een andere, door de staf uitgezochte, boerderij. Onderweg kan je leuke dingen gaan doen zoals zwemmen of op de boerderij helpen melken. Wie weet mag je van de boer(in) wel het hooi slapen! Na de laatste avond, waar de staf tijdens de bonte avond de winnende groep bekend maakt, fietsen we weer naar Utrecht. In totaal duurt het kamp 10 dagen.

Lijkt dit je wat? Kom dan vooral een keertje zaterdag kijken!
Kom spontaan langs of stuur even een mailtje naar vkssuo@hotmail.com, dan weet je zeker je ons niet mist. Tot dan!

De Verkennerstaf

P.s. Via deze link kan je een filmpje bekijken van het afgelopen zomerkamp.

Brieven van de verkenners

[category_id=4]