Verkenners

De verkenners zijn een groep jongens van 11 tot 15 jaar. Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur zijn wij op ons clubhuis “De Klim” te vinden. We spelen veel balspellen, maar vaak doen we ook andere activiteiten. Dit varieert van een bosspel spelen tot het bouwen en afschieten van raketjes  en van vlot varen tot vuur maken.

Naast de ‘normale’ draaimiddagen staan er ook een hoop andere toffe dingen op het programma! Zo hebben we zeker vier weekendjes per jaar, een kerstdiner en zo nu en dan een ‘lange dag’, dan draaien we zaterdag de hele dag.

De eerste week van de zomervakantie gaan wij altijd op zomerkamp. Het hoogtepunt van het scoutingjaar. Een week lang kamperen we in het bos, koken we ons eten op een houtvuur, spelen we bosspellen en gaan we een keer naar het zwembad.

Na deze week gaan we nog op ‘hike’. We fietsen dan van het kampterrein naar een boerderij, waar we overnachten. De volgende dag ga je met je groepje zelf op pad en fiets je naar een andere, door de staf uitgezochte, boerderij. Onderweg kan je leuke dingen gaan doen zoals zwemmen of op de boerderij helpen melken. Wie weet mag je van de boer(in) wel het hooi slapen! Na de laatste avond, waar de staf tijdens de bonte avond de winnende groep bekend maakt, fietsen we weer naar Utrecht. In totaal duurt het kamp 10 dagen.

Lijkt dit je wat? Kom dan vooral een keertje zaterdag kijken!
Kom spontaan langs of stuur even een mailtje naar vkssuo@hotmail.com, dan weet je zeker je ons niet mist. Tot dan!

De Verkennerstaf

P.s. Via deze link kan je een filmpje bekijken van het afgelopen zomerkamp.

Brieven van de verkenners


Planning VKS 2021

Hierbij de planning voor dit seizoen, tot aan kamp 2021!

Planning VKS 2021

no comments


Laatste Zandstuif Gazette (kampkrant 2018)

Vind hier de laatste in en outs van het jublileumkamp 2018 te Zutendaal

Continue reading

no comments


Zomerkampen 2018: Gelukkig hebben we de foto's nog!

Tijdens het jubileumkamp 2018 hebben wij met veel plezier ons 90 jarig bestaan gevierd!

Jublileum T-Shirt 90 jaar

We vinden het jammer vinden dat de kampen tot een einde komen maar we kunnen nu wel de foto's delen: Foto's Bevers Foto's Twinkels Foto's Kabouters Foto's Welpen Foto's Gidsen Foto's Verkenners Alle kinderen, leiding en ondersteuningsteam heel erg bedankt voor deze gave week!

Continue reading

no comments


ZOMERKAMP 2018

Vandaag is de vrachtwagen ingeladen! Het was een hele klus om alle spullen in de wagen te krijgen, maar met behulp van ouders en (zelfs de jongste) kinderen is het nog netjes in 2 uur gelukt!

Sjouwende kabouters

En dan nu tijd voor de laatste welverdiende douche voor de gidsen en verkenners, terwijl het Ondersteuningsteam al druk bezig is met de opbouw!

de feesttent is er al!

          Benieuwd naar de kampthema's? Hier vast die van de gidsen en verkenners, die dit jaar een gezamenlijk thema hebben! Kampboekje gidsen verkenners 2018 De Twinkels hebben als zware taak om Prinses Perzik te redden! Kampboekje Twinkels 2018 Wij hebben er zin in, slaap lekker en tot morgen op kamp!

Continue reading

no comments


Binnen Sport Dagen '16

Hoi verkenners, Hierbij de brief van aankomende BSD op 8 & 9 oktober!  In de brief staat wat je allemaal mee moet nemen. Vergeet ook niet de dresscodebrief te lezen, hierin staat wat er verwacht wordt aan themakleding! Groetjes van de verkennerstaf Brief BSD oktober 2016 BSD Planeten Dresscode 2016

Continue reading

no comments


Kampkrant en Kamplied 2016

Verkenners, Hierbij de kampkranten van afgelopen kamp. Ook het kamplied kun je hier vinden! Kampkranten 2016 Kamplied 2016

Continue reading

no comments


Foto's kamp 2016

Hoi verkenners, Een selectie van alle foto's van kamp staat online op de site! Het volledige album staat op flickr: https://www.flickr.com/gp/141634405@N06/9Cod57 Fijne vakantie!

Continue reading

no comments


Demoweekend 2016

Het weekend van 23 op 24 april is er weer Demonstratieweekend! Het begint op zaterdag om 10.00u. De demonstraties voor de ouders beginnen om 14.00u op zondag! Het weekend wordt om 15.00u afgesloten met een praatje van onze oubazen. Zie de brief voor meer info! Tot dan! 2016 brief demo vks 2016 brief demo ouders

Continue reading

no comments


Jantje Beton (2016)

Beste Verkenners, We gaan in de week van 7 t/m 11 maart 's avonds weer voor Jantje Beton lopen. De helft van wat we ophalen mogen we houden voor kamp! Het is daarom belangrijk dat je goed laat weten wanneer je wel/niet kan. Lees voor extra informatie de brief. 2016 Jantje Beton

Continue reading

no comments


Installatie

Verkenners, We gaan 5 maart weer installeren! Zorg dat je jouw complete uniform bij je hebt . De ouders mogen komen kijken vanaf 16.00u. De insignes en eventuele dassen regelt de staf. Tot dan!

Continue reading

no comments