Verkenners

Ben jij een jongen tussen de 11 en 15 jaar? Dan staan de verkenners voor je klaar! We doen heel veel avontuurlijke en gezellige activiteiten: van balspellen tot bosspellen, van een tocht lopen tot het bouwen en afschieten van raketjes en van vlot varen tot vuur maken. En natuurlijk kamperen!

Ons wekelijkse programma

Elke zaterdagmiddag van 14:45 tot 17:00 zijn wij op ons clubhuis ‘De Klim’ te vinden. We spelen veel balspellen, maar vaak doen we ook andere activiteiten. Dit varieert van bosspellen tot vuur maken.

Bijzondere activiteiten

Naast de normale draaidagen staan er ook een hoop andere toffe dingen op het programma! Zo hebben we zeker vier weekenden per jaar, een kerstdiner en zo nu en dan een Lange Dag, dan draaien we een hele zaterdag met meer tijd voor meer leuke dingen.

Bekijk hier een sfeerimpressie van een Lange Dag.

Het hoogtepunt van het scoutingjaar is natuurlijk het zomerkamp. Dit doen we altijd de eerste week van de zomervakantie. Op kamp kamperen we een week lang in het bos, koken we ons eten op houtvuur, spelen we veel bosspellen, lopen we een tocht en gaan we zwemmen.

Na deze week gaan we nog op hike. We fietsen dan van het kampterrein richting Utrecht naar een boerderij, waar we overnachten. De volgende dag ga je met je eigen patrouille op pad en fiets je naar een andere, door de staf uitgezochte, boerderij. Onderweg kan je leuke dingen doen zoals zwemmen of op de boerderij helpen koeien melken of kippen voeren. Wie weet mag je van de boer(in) wel in het hooi slapen of zie je hoe een kalfje geboren wordt! Na de laatste avond, waar de staf tijdens de bonte avond de winnaar van het kamp bekend maakt, fietsen we weer naar Utrecht. In totaal duurt het kamp met de hike 10 dagen.

De leiding

De leiding, ook wel stafteam genoemd, bestaat uit verschillende vrijwilligers van 18 jaar en ouder. De stafleden zijn zelf vaak van jongs af aan al lid van SUO.

In elk stafteam zit een mooie variatie aan ervaring, creativiteit en heel veel gezelligheid. Daarnaast hebben meerdere stafleden uit elk stafteam een certificaat ‘EHBO voor kinderen’.

Ook staf worden? Kijk dan hier

Kom je ook kijken?

Lijkt dit je wat? Kom vooral een keertje zaterdag kijken! Stuur even een mailtje naar vkssuo@gmail.com, dan weet je zeker dat je ons niet mist. Tot dan!