Welpen

Ben je een jongen en tussen de 7 en 11 jaar oud? Hou je van spelen, rennen, stoeien, vuurtje stoken, hutten bouwen en meer van dat soort gekkigheid? Kom dan eens kijken bij de Welpen!

Ons wekelijkse programma

Elke zondag ochtend van 10:15 – 12:30 komen we met z’n allen samen op de Klim voor allerlei activiteiten. Van balspelletjes tot vuur maken, van tikkertje tot hutten bouwen, van korte spelletjes binnen tot grote bosspellen, de Welpen doen het allemaal. We proberen bij de Welpen weer eens andere dingen te doen dan die je thuis doet en op school kan. We zijn daarbij met de hele groep actief van het begin tot het einde!

Bijzondere activiteiten

Naast de vaste ochtenden hebben we een paar keer per jaar een weekendje ingepland. Sommige zijn alleen met de Welpen andere weekenden doen we samen met de rest van Scouting Utrecht Oost. Tijdens de weekenden blijf je een nacht slapen. Het hoogtepunt van ons scoutingjaar is toch wel het zomerkamp. Met zomerkamp doen we een week lang alleen maar spelletjes in het bos, maken we vuurtjes en lezen we duckies! Alles op zomerkamp gebeurd in thema, bijvoorbeeld cowboys, miljonairs, uitvinders, piraten, leger, struikrovers noem maar op.

Bekijk hier de video logboeken van eerdere kampen!

De leiding

Ook wel ‘staf’ team genoemd bestaat uit verschillende vrijwilligers van 18 jaar of ouder. Vaak zijn zij zelf van jongs af aan al lid van SUO. Soms wordt een stafteam ook bijgestaan door een hulpstaf van de Rowans of Sherpa’s, 16 jaar of ouder.

In elk stafteam zit een mooie variatie aan ervaring, creativiteit en heel veel gezelligheid. Daarnaast volgen verschillende stafleden een jaarlijkse cursus EHBO voor kinderen.

Ook staf worden? Kijk dan hier

Kom je ook kijken?

Ben je niet bang om vies te worden? Vind je het leuk om met een grote groep spelletjes te doen? Houd je van vuurtjes maken en buiten spelen? Kom dan een keer kijken op zondag ochtend! Het staat helemaal vrij om te komen kijken maar mail van te voren even naar welpen.suo@gmail.com. Dan kunnen we er rekening mee houden.

Helaas, de welpen hebben een wachtlijst...